مقاله ای کامل درباره جذاب کردن درس ریاضی برای دانش آموزان

ساخت وبلاگ

<strong>مقاله</strong> <strong>ای</strong> <strong>کامل</strong> <strong>درباره</strong> <strong>جذاب</strong> <strong>کردن</strong> <strong>درس</strong> <strong>ریاضی</strong> بر<strong>ای</strong> <strong>دانش</strong> <strong>آموزان</strong>

مقاله ای کامل درباره جذاب کردن درس ریاضی برای دانش آموزان

فهرست مطالب :
چکیده
مقدمه
ضرورت واهمیت مسأله
بیان  مسأله 
تلفیق ریاضی با هنر
تلفیق ریاضی باشعر
تلفیق ریاضی باقصه
تلفیق ریاضی باجغرافیا
تلفیق ریاضی باعلوم تجربی
تلفیق ریاضی باقرآن
تلفیق ریاضی بابخوانیم
تلفیق ریاضی بابازی
تلفیق ریاضی باهدیه های آسمان
تلفیق ریاضی بااملاء وانشاء
راهبردهای آموزش ریاضی
چالش ها ومحدودیت  در درس ریاضی
پیشنهادات
نتیجه گیری
منابع
 
مقدمه:
یکی ازعواملی که در فرایند های یاد گیری و درنتیجه در وضعیت آموزش ریاضی دردوره ی ابتدایی تاثیرمی گذارد ، روش های یاد دهی و یاد گیری این درس است . امروزه سرعت رشد علم هر ثانیه افزایش می یابد ، به همین جهت  ،  روش های آموزشی  متاثر از همین رشد و تحول تکنولوژی ،  همچنین تغییر سلایق ، نیاز ها  و  انتظارات دانش آموزان تغییر می کند  .  بنابراین در عصر امروز یک معلم  باید  روش های آموختن  و تجربه کردن را به دانش آموزان یاد  دهد   نه این که  به انتقال اطلاعات و روابط  بین خود  و آن ها بپردازد .  پس باید روشهای نوین و جدیدی بر این اساس پایه گذاری شود .  ریاضیات ، علمی با مفاهیم ذهنی و انتزاعی است ،  یعنی بسیاری از مفاهیم ریاضی ،  تصوّر اتی از اشیا هستند  ریاضیات ، علمی با مفاهیم ذهنی و انتزاعی است ،  یعنی بسیاری از مفاهیم ریاضی ،  تصوّر اتی از اشیا هستند  که ترجمان آن ها به همان صورت ذهنی در دنیای واقعی میسر نیست .  انتزاعی بودن علم ریاضیات امکان احساس مفاهیمش را دشوار  و در نتیجه آموزش و یاد گیری آن را سخت کرده است به طوری که روش های آموزشی خاصی را می طلبد . روش های آموزشی در ابتدا باید حالت کاربردی داشته باشند  تا دانش آموزان دوره ی ابتدایی  بتوانند  توانایی لازم برای درک آن ها را در خود ایجاد نمایند.  با توجه به بررسی ها می توان گفت که  وابستگی شدیدی بین روند های یاد گیری و روش های یاد دهی وجود دارد اما دقیقاً  نمی توان مشخص کرد که ریاضیات چگونه یاد گرفته می شود. چون یاد دهی –  یاد گیری یک علم نیستچون یاد دهی –  یاد گیری یک علم نیست ، معلم می تواند  روش های خاص خود را برای آموزش ریاضیات در دوره ی ابتدایی به کار ببرد . این روش ها باید  طوری برنامه ریزی و ابداع شوند که بتوان به وسیله ی آن ها تمام منابع درونی کودک در حال رشد را پرورش داد . به عبارت دیگر در آموزش ریاضی در این دوره ، باید از   روش هایی  بهره برد که توانایی ذهنی – ریاضی  دانش اموزان را تقویت کند ،  باعث رشد فکر و ایده در ذهن آنان شود و در نتیجه یاد گیری فعال ایجاد نماید . 
شیوه ی آموزش برای ریاضیات بخصوص در دوره ی ابتدایی باید با کشاندن دانش آموز به راه کشف و شهود، آماده ساختن او به پژوهش ،عادت دادن او به تفکر منطقی، تشویق او به پرسشگری و جستجو گری و با خلاق ساختن ذهن او همراه باشد و از آن جا که کاربردهای امروزی ریاضیات، از چار چوب موضوع های درسی این علم    عدد و شکل هندسی  ) پا  فراتر گذاشته است ، می توان مهارت های ذکر شده را  با نمونه های جدی  و آموزنده ای از کاربرد ریاضیات تلفیق کرد و بعد آن ها را به دانش آموزان یاد داد . 
 
 


 

پیچک فایل...
ما را در سایت پیچک فایل دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : pichakfileo بازدید : 183 تاريخ : سه شنبه 30 بهمن 1397 ساعت: 18:56